Kosovska policija preuzela kontrolu na Jarinju i Brnjaku

Iz Kfor su naveli da je odluka o povlačenju vojnika sa administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine o "relaksaciji".

Iz Kfor su naveli da je odluka o povlačenju vojnika sa administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine o “relaksaciji”

Kosovska policijska služba (KPS) od jutros kontroliše administrativne prelaze Jarinje i Brnjak nakon što su se povukli pripadnici Kfora, rečeno je Srni u komandi Kfora u Prištini.

Iz Kfor su naveli da je odluka o povlačenju vojnika sa administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine o “relaksaciji” poslije dogovora o ukidanju mjera reciprociteta o registarskim oznakama.

– Dogovor da Kfor kontroliše prelaze važio je do jutros – istakli su iz komande Kfora, ali i poručili da su kao treći stub bezbjednosti spremni da reaguju na svaku eskalaciju situacije.

Pojasnili su da administrativne prelaze na sjeveru Kosova od jutros kontrolišu pripadnici KPS-a, granične jedinice i inspektori za različite oblasti zajedno sa carinskim službama.
.
Kfor će, kako su naveli, ostati u stalnoj koordinaciji sa bezbjednosnim službama iz Prištine.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe