18.4 C
Bihać
Srijeda, 25 Maja, 2022

KORONAVIRUS Novi način odvijanja nastave

Resorno Ministarstvo izdalo je preporuke za odvijanje nastave, a prema kojima bi svaka škola trebala organizirati nastavu u skladu sa svojim mogućnostima. Resorno Ministarstvo izdalo je preporuke za odvijanje nastave koje će morati poštovati sve osnovne i srednje škole, nastavno osoblje i učenici.

Svi su svjesni da boravak u školi i sticanje novih znanja neće biti isto kao prethodnih godina. Obavezno je poštivanje i provođenje epidemioloških mjera.

U organiziranju nastave u školama socijalna distanca je prioritet. Prema preporukama, svaki razred boravi u svojoj učionici i poželjno je da se ona ne mijenja. Također, biće organizovan sastanak za roditelje kako bi dobili detaljne upute vezane za odvijanje nastave kako bi svi što spremnije dočekali početak nove školske godine. Nova školska godina u Unsko-sanskom kantonu počinje 14 dana nakon ostalih kantona u Federaciji, a njihova iskustva odvijanja nastave uz provođenje svih propisanih mjera pomoći će nastavnom osoblju u našem kantonu da se lakše suoče sa izazovima koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa.

Izvor: inmedia.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se