6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Korona virus prekinuo krajišku tradiciju: Otkazano obilježavanje Dana rijeke Une

Zbog situacije uzrokovane korona virusom otkazano je tradicionalno obilježavanje Dana rijeke Une, koje je bilo planirano da se održi u periodu od 12. do 17. maja 2020. godine, a koje organiziraju organizacija Unski smaragdi i Nacionalni park Una.
“Nadamo se da ćemo veoma brzo biti u prilici da objavimo novi termin i da nastavimo sa aktivnostima Unskih smaragda, NP Una i svih drugih ekoloških aktivnosti u području sliva rijeke Une, na podizanju ekološke svijesti i ekološkim aktivnostima koje za cilj imaju zaštitu i i očuvanje rijeke Une i svih prirodnih vrijednosti, te stvaranje ambijenta za ugodan i zdrav život na ovim prostorima, kao i stvaranje ambijenta za razvoj održivog ekološkog turizma”, poručuju organizatori ovog jedinstvenog događaja.

Ipak, u saradnji sa djecom vrtića, osnovnih i srednjih škola ipak će se realizirati neke aktivnosti. Naime, učenici osnovnih i srednjih škola svoje likovne i literarne radove mogu poslati u inboks na Facebook stranici Unski smaragdi ili na e-mail: unskismaragdi@hotmail.com, najkasnije do 10. maja 2020. godine do 12:00 sati. Djeca iz vrtića će svoje radove dostaviti u koordinaciji sa svojim tetama.

“Izložbu svih radova ćemo pripremiti online, kao i ostale aktivnosti naših Unskih smaragda, na temu Dan rijeke Une ‘Una i ekologija’. Čuvajmo prirodu, rijeku Unu i sve druge rijeke koje predstavljaju naše najveće prirodno blago. Bistar um – bistra Una”, poručuju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe