11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Korisno obavještenje za roditelje/staratelje djece koja su školski obveznici u školskoj 2020/21. godini

U obavještenju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK koje je objavljeno na zvaničnoj web stranici Vlade USK navodi se slijedeće:

Dragi roditelji/staratelji budućih prvačića,

ovom prilikom Vam dostavljamo korisne informacije o načinu prijavljivanja djece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020./2021. godinu. Prijavljivanje djece u osnovne škole Unsko-sanskog kantona za školsku 2020/21. godinu obavit će se u periodu od 8. 4. do 30 .4. 2020. godine, i to putem poziva koji će osnovne škole u Unsko-sanskom kantonu objaviti na svojim internet stranicama ili na drugi primjeren način sa potrebnim informacijama vezanim za prijavljivanje.

Ko su školski obveznici u školskoj 2020/21. godini? – školski obveznici su djeca koja u martu tekuće godine napune 5 godina i šest mjeseci života, – djeca za koju roditelji/staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole (Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole, pismenim putem roditelj/staratelji podnose Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta), – djeca kojima je za školsku godinu 2019/20. rješenjem ovog Ministarstva odgođen upis u prvi razred osnovne škole. Na koji način će se vršiti prijavljivanje djece u osnovne škole?

S ciljem zaštite vašeg zdravlja i zdravlja vaše djece te kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane korona-virusom (COVID 19), a u skladu sa naloženim mjerama, prijavljivanje djece će se vršiti elektronskim putem, dostavljanjem predviđenih podataka na email škole: − ime i prezime djeteta, − ime jednog od roditelja, − datum rođenja djeteta, − kontakt telefon i mail adresu, − adresu prebivališta. Roditelji/staratelji koji nemaju tehničke mogućnosti prijavljivanja djece na prethodno navedene načine, evidentiranje mogu ostvariti svakim radnim danom od 10 do 12 sati, kontaktirajući školu putem telefona.

Dokumentaciju potrebnu za upis ne trebate donositi u školu niti slati poštom. Istu ćete dostaviti školi kada se dijete dovede na testiranje. BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA THE UNA – SANA CANTON MINISTRY OF EDUCATION, SCIENCE, CULTURE AND SPORT Adresa: Alije Đerzeleza 2, 77000 Bihać, telefon: 037/316-067, fax: 037/223-004, web: www.vladausk.ba, e-mail: obrazovanje@vladausk.ba

O terminu ljekarskih pregleda kao i testiranja, bićete naknadno, blagovremeno obavješteni, a u skladu sa instrukcijama i preporukama Kantonalnog štaba CZ Unsko-sanskog kantona i nadležnih institucija.

Budućim prvačićima i njihovim roditeljima, želimo puno sreće u aktivnostima koje im slijede.

S poštovanjem,

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe