5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

KONKURS u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK: Nije im dosta 86 zaposlenih pa otvaraju 3 nova radna mjesta

Zavod zdravstvenog osiguranja političari zovu ZLATNA KOKA iz više razloga. Jedan od razloga je svakako budžet kojim ova ustanova raspolaže (preko 100 miliona KM), a drugi razlog je vjerovatno najveća moguća plata kada su u pitanju državne firme.

Zavod zdravstvenog osiguranja je firma koja je poznata po tome da se u njoj već 25 godina zapošljava 90% političara tj. njihovih supruga, braće, sestara, sinova, kćerki, ljubavnica i 10% ljudi koji slučajno ili svojim znanjem prođu na konkursu i većinom su zaleđeni na toj poziciji do penzije bez ikakve mogućnosti napredovanja.

Kada znamo da plate sa toplim obrokom idu u prosjeku od 1500-2500 KM onda nam je jasno zašto su gore navedeni zaposleni u ovoj ustanovi.

Kako je to išlo dosada, tako će vjerovatno ići i u budućnosti s obzirom da većina ovih i sličnih mjesta nije postojalo u ovoj sistematizaciji pa su isti dodani kako bi se zadovoljili kriteriji pojedinaca koji trebaju konkurisati. Nije problem ni da se ove osobe prime ukoliko će to doprinositi radu ove ustanove i ukoliko će nam zdravstvo doživjeti procvat, ali je problem ako će oni doći u ovu firmu samo kako bi primali ogromnu platu koja će dodatno oštetiti budžet zdravstva na našem kantonu. Problem građana zasigurno neće nestati ukoliko ZZO USK dobije još 3 radnika pa namire na 89 uposlenih, pa s pravom ovom prilikom pitamo sve odgovorene čemu bespotrebno dodatno opterećavanje budžeta ove firme?

Redakcija našeg portala još uvijek ne zna ko će biti primljen na ove pozicije, ali po pričama koje već nekoliko mjeseci kruže po gradu Bihaću, vjerujemo da će to opet biti stranački podobnici ili možda djeca ili rođaci sudija, tužioca ili nekih drugih visokih funkcionera Unsko-sanskog kantona kako je to i dosada bio običaj u ovoj firmi.

Još jedan razlog zašto vjerujemo u ove priče je i jučerašnja ostavka v.d. direktora Šemsudina Dervića koji je poznat kao osoba visokog morala i osoba kojom se ne može tako lako manipulisati. Da li je ovaj konkurs pokrenuo lavinu i hoće li se na ovom konkursu slomiti koplja najjače ustanove na Unsko-sanskom kantonu vrlo brzo ćemo saznati.

Da se vratimo na formalnost i objavimo konkurs i opise pozicija koje se trenutno traže u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK:

Kada pogledamo pozicije, jasno nam je da trenutnih 86 zaposlanika bez ovih novih radnih mjesta itekako može, ali je konkurs ipak raspisan.Također, kada pogledamo opise radnih mjesta, već znamo da se i sada ovi poslovi obavljaju odlično u ovoj Javnoj ustanovi.

Nastavlja li se podobno zapošljavanje u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK ili će se na ovom konkursu ipak koplja pojedinih političara slomiti i posao će dobiti neko ko ga zaista zaslužuje, ostaje nam da vidimo po završetku konkursne procedure. Mi ćemo se potruditi da saznamo ko su članovi komisije, kakvi su testovi na konkursu bili za sve one koji su konkurisali i koje su poznate ličnosti na našem kantonu na kraju bile superiorne u odgovorima i ZASLUŽENO dobile posao.

Dosada su u svim državnim firmama prednost imale osobe nabrojane na slici ispod, a kako će biti nakon ovog konkursa…?

NAPOMENA: Ilustracija je sasvim slučajna i sa istom ne aludiramo na ovaj konkurs, ali je lako moguće da će i na ovom konkursu biti primljen neko sa naše šaljive ilustracije.

 

Postvlja se pitanje šta naši čitaoci misle? Da li se radi o političarima, rođacima pojedinih sudija, tužioca, inspektora ili će ipak biti sve pošteno i transparentno? Hoće li MUP, FUP, SIPA ili neka druga policijska agencija opet imati pune ruke posla kad je ova ustanova u pitanju?

Arhiva

Vaše je da razmišljate, a njihovo da zapošljavaju…

Usput, Ko god da dobije posao, neka zna, plata je REDOVNA, ali je zato OGROMNA 🙂

Konkurs je otvoren 06.07.2020. godine i traje 8 dana. Javite se, možda baš vi budete imali sreće i dobijete na lutriji, ovaj…posao u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK.

Sretno

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe