12.6 C
Bihać
Petak, 20 Maja, 2022

Kolmix otvorio novi poslovno – proizvodni objekat

Prilikom obraćanja direktor Kolmix-a Nedžad Mezildžić je istakao; “da je posebno ponosan što je uvaj objekat završen u vrijeme pandemije koronavirusa, a sve ovo dešavanje nije nas omelo u namjeri da sa ovim objektom damo dodatni impuls zapošljavanju i povećanju proizvodnje”.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao ovakvom jednom činu; “a pogotovo ako znamo da se radi o firmi koja ima široku paletu svojih proizvoda, kao i činjenicu da preko 70% proizvoda ide u izvoz”.

Nakon obraćanja, određen broj zvanica je obišao i same proizvodne pogone firme.

Ono što treba istaći jeste činjenica da je objekat izgrađen u rekordnom roku od nekoliko mjeseci, po najsavremenijim standardima a sve to omogućuje i odlične uvjete za srad zaposlenih. Objekat se nalazi sa lijeve strane riječice Grabarska, na samom kraju poslovne zone Saniteks.

Firma Kolmix postoji pune 22 godine, a napoznatiji proizvod je KOLMIX začin za jelo. Pored začina, u svoj paleti imaju preko 100 različitih proizvoda a veliki dio proizvodnje plasira na svjetska tržišta. U firmi je trenutno zaposleno 28 radnika, a kako su nam rekli u narednom periodu planiraju proširenje proizvodnje i dodatna zapošljavanja.

Izvor: vkportal.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se