16.2 C
Bihać
Nedjelja, 14 Augusta, 2022

Koalicija Država: Bećirović je iskoristio prepun grad da pošalje sliku navodne podrške iz Bihaća

Koalicija Država saopćila je da izražava duboko razočarenje da kandidati za najviše pozicije u BiH bestidno pokušavaju iskoristiti ljude i svaku situaciju za prikupljanje jeftinih političkih poena.

IZVORklix.ba

“Najnoviji primjer toga je posjeta Denisa Bećirovića, potpredsjednika SDP-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bihaću na dan dolaske učesnika regate kada je grad prepun Krajišnika iz svih gradova USK i dijaspore, koji se tu tradicionalno okupljaju tim povodom.

Nakon što se sa grupom krajiških domaćina iz vladajućih stranaka ASDA/ NES i SDP priključio masi građana, iskoristio je okupljenu masu i tu fotografiju objavio kao vlastito saopćenje uz tekst da je ‘hiljade građana Bihaća i Krajine srdačno dočekalo Denisa Bećirovića'”, naveli su.

Dalje navode da, nakon što su Krajišnici uvidjeli i reagovali na društvenim mrežama na ovu mainuplaciju, posuo se pepelom i ispravio objavu na Facebooku.

“Ipak to ne umanjuje njegovu odgovornost i namjeru da na tako jeftin način pokuša varati javnost. Ovim je ponovo pokazao da nema razlike u manirima, odnosu prema gradjanima i zloupotrebi javnih resursa u sebične, političke svrhe izmedju njega i Bakira Izetbegovića. To je ista matrica i nikakvu promjenu građani ne bi vidjeli u Predsjedništvu izborom bilo kojeg od njih dvojice. I kroz ove njihove postupke se najbolje vidi razlika i prava promjena koju očekuju gradjani u Predsjedništvu BiH, a koju bi sigurno donio kandidat Koalicije Država prof. dr. Mirsad Hadžikadić”, dodali su.

Zato, Koalicija Država poziva Denisa Bećirovića da se javno izvini Krajišnicima i bh. javnosti na pokušajima laži i zloupotrebe ljudi.

“Također, podsjećamo ga na pitanja koja mu je javnost Krajine uputila – neka objavi koliko je puta u 20 godina svoga parlamentarnog rada spomenuo Krajinu ili neki od krajiških problema predložio na dnevni red, kao i da odgovori da li je i kada posjetio Krajinu od zadnje kampanje kad je dolazio po glasove prije četiri godine i davao ista obećanja kao i sada? Krajišnici posebno, su više puta dosad prevareni od loših i sebičnih političara. Ovaj put imaju izbor i nisu osudjeni na bezidejne i nekreativne populiste, koji sami sebe svakim danom sve više udaljavaju od naroda od kojeg očekuju podršku u oktobru”, zaključeno je.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se