6.9 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

KO KAŽE DA SARAJEVO “NE VOLI” KRAJINU? Pogledajte koliko je “Fikretovih respiratora” trebalo doći u USK (FOTO)

Posljednja dva dana, Federaciju BiH potresa afera oko respiratora koje je uvezla firma koja se bavi malinarstvom, firma koja nije imala dozvolu za uvoz do jučer (respiratori uveženi prije), firma koja je nabavila respiratore koji prema riječima stručnjaka nisu za upotrebu na odjelu intenzivne njege.

Danas je Federalni štab donio naredbu o raspodjeli respiratora koji se još uvijek nalaze na carini Međunarodnog aerodroma Sarajevo, i čekaju izmirenje svih obaveza predviđenih zakonom. Obeveza plaćanja PDV-a još uvijek nije izmirena.

U Naredbi je Unsko-sanski kanton kažnjen ili nagrađen, neka čitatelji procijene, sa najvećim brojem respiratora. Naime, Unsko-sanski kanton je dobio 12 respiratora, dok je Kanton Sarajevo dobio 5, a Tuzlanski kanton 6.

Šlag na tortu je svakako što je naredba donesena danas, 29.04.2020. godine, kada još nije plaćen PDV, i vode se istrage o načinu nabave, kvaliteti i svemu što je vezano za ove respiratore. Sjedinjene američke države su prema objavama medija zabranile upotrebu ovih respiratora.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe