Ko je ubio vođu navijačke grupe Partizana Alkatraz

IZVORavaz.ba

Ljubomir Kića Marković (39), vođa navijačke grupe Partizana Alkatraz, ubijen je prije tačno godinu dana u ulici Grčića Milenka u Beogradu, kada ga je nepoznati napadač izrešetao ispred balona za fudbal.

U znak sjećanja na navijača u novinama su osvanule brojne čitulje, uglavnom od njegovih prijatelja s tribina.

Maskirani napadač prišao je Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora gdje je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je izašao iz balona za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere.

– Pojurio ga je i pucao u njega osam puta. Marković je pokušao da se odbrani, izvukavši pištolj koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrijebi. Pištolj je imao kod sebe jer je navodno slutio šta mu se sprema – podsjeća sagovornik „Kurira“ i dodaje da ubica ni godinu dana kasnije nije pronađen.

Izvor podsjeća i da su se posljednjih nedjelja, nakon nestanka dvojice navijača u Beogradu i likvidacije Aleksandra Šarca, pojavile nove informacije o ubistvu Kiće.

– Spekuliše se da ubistvo Markovića ima veze s novim kriminalnim klanom, koji navodno stoji i iza nestanaka navijača i ubistva Šarca – rekao je isti izvor iz istrage i dodao da se spekulisalo da su možda iste osobe umiješane i u ubistvo vođa „škaljarskog klana“ u Atini u januaru ove godine.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe