Ko je Olga Milanović, 75-godišnja doktorica sa liste? – Pacijent mi je rekao da idem kući i umrem, to su ti poremećeni rezoni čovjeka sa sela

Građani naše zemlje će ove godine imati priliku da izaberu novi saziv lokalnih vlasti. Na listi Općinskog vijeća Općine Vareš ispred Demokratske fronte (DF) nalazi se ukupno 15 kandidata.

Na listi se između ostalih nalazi i Olga Milanović, koja ima 75 godina. Ono što je interesantno da je veliki broj građana BiH na društvenim mrežama u negativnom kontekstu komentirao odluku da se na listi kandidata nađe i ona jer kako mnogi navode “ima previše godina” te vrijeme da mladi preuzmu vlast.

Kako bi saznali šta ona misli o tome, te kako doživljava komentare javnost o njenoj kandidaturi, pozvali smo Olgu Milanović, koja je po zanimanju doktorica, tačnije specijalista medicine rada.

– Prije su pretežno bili samo mladi na izborima, a sada ima i nas starijih od kojih se može dosta toga naučiti. Nisam ja najstarija na listi, ima neko i od mene stariji. To kako pojedini gledaju na to što sam se kandidirala govori o njima. Dakle, to sve zavisi od čovjeka koliko je obrazovan. Ti ljudi koji smatraju da sam ja stara jednostavno nemaju kućni odgoj i kvalifikacije. Znate, ako imate čovjeka koji je niskog ranga on to ne može da shvati. Moj jedan pacijent mi je rekao doktorice imate toliko godina sjedite kući i umrite. Ali ja razumijem što on tako razmišlja. On je čovjek sa sela, nije što je on sa sela ali to su ti rezoni poremećeni, istakla je Milanović.

Doktorica Milanović rođena je zagrepčanka, živjela je i studirala u Beogradu, a potom je životni put odnosi na Kosovo pa u našu zemlju.

– Kada sam bila u Beogradu živjela sam na Dedinju. Potom sam otišla na Kosovo 1983. godine i tamo sam bila nekih sedam mjeseci. Kada sam se vratila u Beograd srela sam kolegu koji je porijeklom iz Vareša, a studirali smo zajedno. Moram da kažem da moji korijeni vuku porijeklo iz ovog grada. Dakle, moja baka je bila iz Vareša. Nakon toga sam odlučila da se preselim u Vareš i od 1975. godine živim u ovom gradu. Tu sam penzionisana i živim ukupno 45 godina. Srodila sam se sa ljudima iz Vareša. Udala sam se za čovjeka iz Vareša, koji je bio 18 godina stariji od mene. On je umro. Mada, moram da kažem da sam imala jako lijep život sa njim, ispričala je Olga za Oslobođenje.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe