Ko je Almin Kolić: Uzgajivač bikova koji je nožem brutalno ubio amidžu Redžiba

IZVORavaz.ba

Zločin koji se sinoć dogodio u zeničkom Planinarskom domu „Čolan“ kada je Almin Kolić nakon žustre svađe mesarskim nožem ubio svoga amidžu Redžiba duboko je potresao bh. javnost.

Kako su nam kazali članovi porodice Kolić Almin je inače bio prijeke naravi i sklon incidentima. Odrastao je u mjestu Brezičani nadomak Zenice i od malena se bavio uzgojem bikova. Kako kažu učestvovao je u brojnim koridama širom BiH, gdje su bikove koje je uzgajao učestvovali u borbama.

Učestvovao je i na koridama

Sa amidžom je bio u konfliktu koji je trajao više mjeseci zbog Planinarskog doma „Čolan“ u kojem se zločin i dogodio. Naime, kako nam je kazao Kenan, sin ubijenog Redžiba Almin je prije tri sedmice zapalio taj objekt u kojem su se okupljali lovci.

Radžib je taj objekt nakon požara ponovo osposobio za upotrebu, ali je Almin iznova prijetio paljevinom. Sukob je eskalirao jučer oko 18.30 sati. Redžib je prema izjavama očevidaca udario Almina jer mu je prijetio i psovao. Nakon toga je ovaj potegao mesarski nož te ga je ubo u momentu kada je ulazio u vozilo.

Redžib je iskrvario na licu mjesta, a po dolasku u Hitnu pomoć ljekari nisu ništa mogli učiniti da mu spasu život. Almin se potom putem videopziva i poruka javio svom amidžiću Kenanu rekavši mu da mu je zaklao oca. Kako tvrde članovi porodice Kolić, Almin je i ranije prijetio Redžibu ubistvom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe