32.9 C
Bihać
Srijeda, 17 Augusta, 2022

Klub vijećnika SDA traži hitno sazivanje vanredne sjednice OV Bosanska Krupa i rebalans Budžeta za 2020.

Uvaženi načelniče Halitović, gospođo predsjedavajuća Mehić, kolegice i kolege vijećnici,

s obzirom na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa koja je odnijela i prvu žrtvu na prostoru naše općine, smatramo neophodnim hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa, kako bi se na istoj razmatrao rebalans Budžeta za 2020. godinu.

Tražimo da se kroz rebalans pruži odgovarajuća podrška Domu zdravlja Bosanska Krupa, kao i bosanskokrupskim privrednicima. Obaveza nas, kao vijećnika i predstavnika građana, jeste da našim zdravstvenim radnicima osiguramo bolje uslove za rad, a privrednicima finansijsku pomoć koja bi im olakšala rad i pomogla da sačuvaju radna mjesta. Smatramo da bi, održavanjem ove sjednice, zakonodavna vlast pokazala odgovornost prema Krupljanima, te da bi izostanak hitne reakcije bila loša poruka za građane naše općine.

Ovom prilikom napominjemo da su se vijećnici Kluba SDA u Općinskom vijeću Bosanska Krupa odlučili odreći mjesečnog paušala u korist nabavke dodatne opreme za Dom zdravlja Bosanska Krupa, te se nadamo da će naš primjer slijediti načelnik Halitović, njegov kabinet, ostale kolegice i kolege vijećnici.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se