17 C
Bihać
Ponedjeljak, 26 Septembra, 2022

Klanjanja dženaza tragično preminulom naredniku Halilu Šakanoviću

U mjestu Hranković, opština Teslić, danas je, uz vojne počasti, obavljena dženaza tragično nastradalom naredniku Halilu Šakanoviću.

Dženazi je, uprkos pandemiji COVID-19, prisustvovao veliki broj ljudi, onih koji su poznavali ovog čovjeka i bez obzira na preporuke došli da isprate rahmetli Halila na njegovo posljednje počivalište.

Sa dženaze Šekanoviću

Dženazu je klanjao hrankovački imam Amir ef. Muminović i istakao veliki gubitak koji je, osim njegove porodice, podnijela njegova sredina, kolege i prijatelji. Rahmetli Halil je bio veliki aktivista i čovjek kojeg su svi voljeli i cijenili.

Sa dženaze

Vijest da si nas napustio primili smo s nevjericom, rekao je brigadir Ernes Heleg, komandant brigade logistike u kojoj je Šakanović. Bio si profesionalac, a iznad svega dobar čovjek, drug i prijatelj. Borio si se za svoje kolege, porodicu, svoje mjesto i nikada nisi rekao da ti je nešto teško i nisi posustajao. Ima nas danas mnogo ovdje, iz svih krajeva BiH, koji su došli da te isprate. Bila nam je čast što si bio u našim redovima, rekao je brigadir Heleg.

Dženazu je klanjao hrankovački imam Amir ef. Muminović

Podsjećamo, Šakanović je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu M-4, kod Mrkotića, općina Tešanj, 15.04.2021.g., vraćajući se sa svog radnog mjesta.

Iza njega je ostala supruga i tri kćerke.

spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se