KLADUŠKI DOM ZDRAVLJA PREPUN MIGRANATA, tvrde da ih je pretukla policija RH

Grupa od 14 migranata je primljena u Hitnu pomoć i Dom zdravlja Velika Kladuša s više tjelesnih povreda koje su im, kako su kazali, nanijeli pripadnici MUP-a Republike Hrvatske dok su ih vraćali na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo u Hitnoj pomoći, migrantima su konstatovane lakše povrede, a neki su upućeni na dalje pretrage i rentgen. Prema fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, migranti imaju P0DLIVE na različitim dijelovima tijela i lica.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić kazao je za N1 kako se “push backovi” (pris*ino vraćanje migranata) dešavaju svaki dan na različitim područjima koja nisu granična.

“To su šumski prelazi. Imaju prijave da se vrate s povredama, nekada su vidljive, ali je teško dokazati da je to uradila hrvatska policija kako oni tvrde. Ljekari utvrđuju da li su to povrede nastale prilikom pokušaja ilegalnog prelaska ili nastale u međusobnom SUK0BU migranata. U najvećem broju slučajeva tvrde da su povrede nastale tokom push backa, ali mi to ne možemo utvrditi. Sve izjave, prijave i dokumentaciju dostavljamo Ministarstvu sigurnosti BiH i takvih prijava ima jako mnogo za protekle tri godine”, rekao je Šiljdedić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe