6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića spašava Milorada Dodika?

Sonja Karadžić Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, najavila je za danas konferenciju za novinare u Banjoj Luci.

Interesantno je da je u pozivu za ovaj događaj, nije najavljeno obraćanje potpredsjednice Narodne skupštine RS-a ili dužnosnice SDS-a, što Sonja Karadžić Jovičević jeste, nego upravo kćerke Radovana Karadžića.

Ovakva najava obraćanja potakla je špekulacije da će Karadžićeva kćerka, u ime porodice zločinca, zatražiti skidanje ploče sa imenom njenog oca sa Studenskog doma na Palama.

Međutim, ima i onih koji ističu da ploča i nema veze sa porodicom Karadžić. Valjda je Dodik, kažu, ploču postavio Radovanu Karadžiću, prvom predsjedniku Republike Srpske, a ne ocu Sonje Karadžić Jovičević.

Da li će se kćerka odreći oca, da bi spasila Dodika od Incka, pitanje je koje se najčešće postavlja, a odgovor ćemo dobiti danas, piše BN TV.

Visoki predstavnik Valentin Inzko je u svom posljednjem izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a oštro kritizirao veličanje ratnih zločinaca i negiranje genocida, a između ostalog, posebno je istakao postavljenje table s imenom Radovana Karadžića na Palama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe