13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Kako ulje magnezija pomaže kod smanjenja bolova u kostima

IZVORavaz.ba

U tradicionalnoj medicini bolovi u kostima se od davnina rješavaju uljem magnezija. Direktno uzimanje rastvora magnezij-hlorida u vodi predstavlja najbolji oblik unosa magnezija. Magnezij-hlorid možete koristiti na dva načina – oralno ili putem kože. Drugi način je efikasniji i ima nekoliko prednosti.

Nema rizika
Kada se nanosi direktno na kožu, magnezij-hlorid se trenutno apsorbira u tkiva i znatno povećava nivo magnezija u organizmu. Budući da magnezij pri tome ne prolazi kroz probavni trakt, nema rizika od neprijatnog laksativnog učinka. Nanošenje ulja magnezij-hlorida na kožu pokazalo se i kao izvrstan način nadopune „zaliha“ magnezija kod sportista, koji su izloženi velikim fizičkim naporima.

Ulje je najbolje nanijeti na čistu kožu nakon tuširanja. Potrebno je nježno utrljati i ostaviti da se apsorbira u trajanju od oko pola sata. Za sportske napore potrebno je da u ulje dodate nekoliko kapi eteričnog ulja četinara i utrljavate u kožu stopala i nogu, ako ste izloženi većim sportskim naporima.

Za masažu cijeloga tijela
Ovo ulje se koristi svakodnevno, može i više puta dnevno, najbolje je mazati na bolna mjesta, stomak, pazuh, stopala. Najčešće se koristi uvečer za masažu cijeloga tijela i pusti da ga koža upije. Na samom početku se na koži može osjetiti peckanje i na koži ostane osjećaj kao nakon kupanja u moru. Koža postaje baršunasta, mišići su kompaktniji i povećava se pokretljivost zglobova.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe