3.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 28 Novembra, 2022

Kako pronaći vreme za čitanje u moru obaveza svakodnevice?

Možda vas ne očekuje putovanje u toku kog biste mogli na miru da čitate. Možda i želite da čitate najnovije bestselere o kojima pričaju vaši prijatelji, ali ipak sve slobodno vrijeme provodite gledajući neku televizijsku emisiju. Ili možda imate decu, piše HelloGiggles.

Ovog ljeta nema izgovora! Nije tako teško pronaći malo vremena za čitanje – to je dobro za vaš mozak, a i čini vas zanimljivijim društvom uz večeru. Neka vam savjeti stručnjaka pomognu u tome.

Ukradite malo od vremena koje posvećujute društvenim mrežama
Baš zbog toga što ste znali da ćemo ovo reći, ne znači da nema istine u tome. Prema Fejsbuku, korisnici provedu oko 50 minuta dnevno na njegovim platformama (uključujući Instagram i Messenger). Prepolovite to vrijeme i biće vam dovoljno da pročitate poglavlje ili dva, prenosi Laguna.

– Prekinite da govorite da ćete naći vrijeme za čitanje. Počnite da govorite da ćete stvoriti vreme za čitanje – kaže Majk Gardner, stručnjak za upravljanje vremenom.

– U stvari, zabilježite to u svom kalendaru i upišite u dnevni raspored – kaže Šeli Diaz, izdavač časopisa o književnosti.

– Ponašajte se kao da ste na pravom sastanku, nemojte proveravati svoj telefon ili sat ako ne želite. Vaš sastanak može trajati određeno vreme, još ako ga budete mjerili u stranicama, nećete ga doživjeti kao obavezu. Zapišite u svoj rokovnik: ‘Sastanak u 4 po podne u dužini od 30 stranica’.

Postignite više stvari u isto vrijeme
Uvek držite knjigu u svojoj torbi u slučaju da se nađete u redu ili čekate nešto. Pročitajte po nekoliko redova bilo čega, za vreme ručka, dok čekate dete da završi čas plivanja, ili dok sedite u čekaonici kod lekara. To su ti delići vremena koje obično provedemo gledajući u telefon samo zato što nemamo drugu opciju pri ruci, a ovako imamo rešenje – knjiga pri ruci. A možete i da slušate audio knjige dok obavljate kućne poslove, perete sudove, veš ili se tuširate.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se