7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Kako pomoću bicikla možete smršaviti

IZVORavaz.ba

Je li bicikliranje aktivnost pomoću koje pokušavate smršavjeti? Vožnja bicikla odlična je aktivnost u svakom slučaju, ali ako bicikl vozite radi gubitka kilograma, vožnje ipak morate strukturirati drugačije nego što to radite kad se ležerno vozite u društvu s prijateljicom.

Više kilometara
Priji slaganju plana možete upotrijebiti savjete koje vam donosimo u nastavku kako biste postigli vidljive rezultate. U svoj “dnevnik” zapišite brojku i postavite cilj da smanjite količinu potrebnog vremena za prelazak iste udaljenosti i rute.

Kako se razina vaše kondicije bude poboljšavala, moći ćete prijeći više kilometara za manje vremena i sagorijevat ćete više kalorija tokom procesa. Ako vam je gubitak težine primarni cilj, intenzitet vježbanja vrlo je bitan. Vožnja višim intenzitetom sagorjet će više kalorija od vožnje nižim intenzitetom. Na intenzitet će utjecaj imati i vrsta bicikla kojeg vozite i staza koju odaberete.

Obratite pažnju i na napor koji ulažete
Primjerice, ako trening odrađujete na blatnjavim stazama, morat ćete uložiti više truda nego kad se vozite uređenim stazama.

Dok vozite bicikl, obratite pažnju i na napor koji ulažete. Također, staza koju odaberete za trening može imati najveći utjecaj na broj kalorija koje ćete sagorjeti jer će utjecati i na trajanje i na intenzitet vožnje. Za najbolje rezultate dobro bi bilo odabrati rutu na kojoj vas neće ometati primjerice semafori.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe