Kako Jelena i Novak Đoković odgajaju djecu: Nema batina, ali je jedna stvar strogo zabranjena

Gostujući u panelu “Budućnost je sad” Jelena Đoković je otkrila kako sa svojim mužem odgaja djecu. Jelena i Novak, podsjetimo, imaju dvoje djece, sina Stefana i kćerku Taru.

Supruga slavnog tenisera je poručila kako su Stefan i Tara prva generacija koja ne dobija batine i da se ona i Novak protive nasilju.

“Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nisu dobivala batine. Ja sam dobivala batine od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i vjerujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju historije i budućnosti”, poručila je Jelena tokom gostovanja.

Mnoge je iznenadila teorija Jelene Đoković o svijećama na rođendanskoj torti. To je za Stefana i Taru zabranjeno.

“Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim taj običaj”, dodaje Jelena.

Inače, Jelena i Novak su u braku još od 2014. godine, a njihova veza datira iz školskih dana

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe