11 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Kako je Adel smršavila 44 kilograma

Nutricionista Eidan Gogins otkrio je da je Adel počela da primenjuje taj plan ishrane 2016. godine.

– Njena transformacija bila je 90% “Sirtfood” dijeta, a samo 10% svakodnevne vežbe. Obožavala je tu dijetu. Pomogla joj je da izgleda fantastično. Adel je skinula 44 kilograma pomoću ove dijete – rekao je Eidan.

Inače, prva faza traje sedam dana i uključuje znatnu restrikciju kalorija, tačnije do 1000 kalorija dnevno, te konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade. Cilj je svakako da se naglo podstakne mršavljenje ubrzavanjem metabolizma.

U drugoj fazi, koja traje dvije sedmice, možete da imate tri obroka i pijete sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu ishranu sa što više zdravih namirnica koje propagira ova dijeta.

“Sirtfood” dijeta se bazira na upotrebi namirnica koje podstiču proizvodnju enzima u telu koji je poznat kao sirtuin. Prema nekim istraživanjima, ovaj enzim utiče na metabolizam pospešujući brže sagorevanje kalorija, a pored toga, postoji i njegov uticaj na smanjenje upalnih procesa i zaštitu ćelija organizma.

Cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica, a to su jabuke, citrusno voće, peršun, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i drugo.

Pjevačica, koja je kombinovala zdravu ishranu sa svakodnevnim vježbanjem, oduševila je fanove nakon što je objavila fotografiju na kojoj se odmah primijetila njena nova figura.

Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema.

Izvor: avaz.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe