Juventus i Pjanić u centru velikog skandala

IZVORavaz.ba

Italijanski mediji objavili su izjavu bivšeg šefa tužilaštva Fudbalskog saveza Italije koja se odnosi na utakmicu između Intera i Juventusa, u kojoj je ekipa iz Torina pobijedila sa 3:2. U centru se našao sudija Danijele Orsato (Daniele), koji na tom meču nije pokazao crveni karton našem Miralemu Pjaniću poslije oštrog starta.

Nakon što je konsultirana VAR soba, reprezentativac Bosne i Hercegovine se izvukao, a mnogi smatraju da je upravo u tom susretu Juventus došao do titule ispred Napolija.

Šef Tužilaštva Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Pekoraro (Guiseppe Pecoraro) dao je ostavku prošle godine, a nakon pritiska, istražena je spomenuta situaciju, ali ono što je glavni problem su videomaterijali.

– Tražili smo audio i videomaterijale između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sljedeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji je doveo do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio – izjavio je Pekoraro.

Tako se Juventus ponovno našao u centru skandala, a inače, klubu iz Torina često se zamjera da ima naklonost sudija.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe