Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim putevima u USK

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Sarajevo zapad, kao i putne pravce: Sarajevo-Foča, Donji Vakuf-Bugojno-Kupres, Bugojno-Gornji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Bihać-Bosanska Otoka.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Deminerski radovi izvode se na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac. Od 07 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Tuzla-Kalesija, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe