21.4 C
Bihać
Utorak, 9 Augusta, 2022

Jubilej / Poznata aplikacija obilježava deceniju povezivanja ljudi

Rakuten Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, obilježava deset godina postojanja kao inovativna platforma za razmjenu poruka za ljude širom svijeta – koja uvažava privatnost svojih korisnika podjednako kao i ulogu mobilnih tehnologija.

Tokom protekle decenije, Viber je široko prihvaćen kao aplikacija za besplatnu, interaktivnu i bezbjednu razmjenu poruka koja omogućava ljudima da ostvaruju veze sa bilo kim i bilo gdje to požele.

Viberova priča je počela 2010. godine, sa prostim ciljem da pruži alternativni kanal komunikacije time što će ponuditi besplatne pozive korisnicima mobilnih telefona širom svijeta.

Viber je od tih dana ostvario značajan uticaj kroz svoj razvoj na ovu industriju, postavši priznata platforma za komunkaciju koja sada nudi široki asortiman funkcija kao što su razmjena poruka, grupni chatovi, audio i video pozivi, zajednice i chat botovi – a istovremeno održavši privatnost kao osnovno pravo svojih korisnika.

Godine 2014. Viber postaje članica grupacije Rakuten Inc, svjetskog lidera u elektronskoj trgovini i finansijskim uslugama. Pokretanje Zajednica u 2018. predstavljalo je važan korak u daljem razvoju kompanije, omogućivši njihovim administratorima da kreiraju chatove u super-grupama – dostupne neograničenom broju članova.

Grupni glasovni pozivi su uvedeni godinu dana kasnije, dok je danas Viber na putu da postane sveobuhvatna platforma za komunikaciju koja se širi u uslužne djelatnosti i finansijske tehnologije – stalno posvećena očuvanju privatnosti svojih korisnika, prenosi b92.

https://bit.ly/3nSm7rJ

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se