JOŠ UVIJEK NE VJERUJETE U KORONU! Pogledajte crne brojke za USK u proteklih sedam dana

U protekla 24 sata na području Unsko-sanskog kantona zabilježeno je 49 slučajeva zaraze korona virusom. Novi slučajevi registrovani su u Bihaću njih 20, Cazinu 8, Sanskom Mostu 6, po četiri iz Bos. Krupe i Velike Kladuše, po tri iz Bužima i Ključa te jedna osoba iz Bos. Petrovca.

Na Infektivnom odjelu smješteno je 46 pacijenata a pet ih je na respiratoru.

Nažalost, u protekla 24 sata zabilježeno je i pet sm*tnih ishoda.

Koliko je situacija zabrinjavajuća govori i statistički podatak da je na području Unsko-sanskog kantona u proteklih sedam dana čak 240 osoba zaraženo koronavirusom, a najviše od toga u Bihaću njih 114.
Iako mnogi ne vjeruju u ozbiljnost situacija, broj od 26 preminulih u proteklih sedam dana je i više nego zabrinjavajući. Stanje u Bihaću se iz dana u dan P0G0RŠAVA, a poboljšanje stanja u gradu na Uni nije ni na vidiku.

Unatoč brojnim pozivima Kriznog štaba USK, ministrice zdravstva USK, da građani poštuju mjere, te tako pomognu zdravstvenim ustanovama na način da se smanji broj novozaraženih i kritičnih slučajeva, građani USK i dalje se ne pridržavaju mjera i ono što je nevjerovatno i kosi se sa zdravim razumom, građani ne vjeruju u virus korona i izjave stručnjaka iz oblasti medicine.

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe