Jezivo svjedočenje Lalića: Mitića udavili, a potom mu prerezali vrat

IZVORavaz.ba

Srđan Lalić, svjedok okrivljeni danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavio da opisuje ubistva koja je počinila grupa Veljka Belivuka.

Prvo ubistvo u kojem je Lalić neposredno učestvovao bilo je u avgustu 2020 godine.

Lalić je rekao da je grupa imala „trojanskog konja“ u suparničkom škaljarskom klanu koji im je odavao informacije da Belivuka i Miljkovića prate i nadgledaju. Grupa je zbog toga odlučila da napravi zamku kako bi otkrili ko ih prati, prenosi Danas.rs

Zamka se sastojala od „mamca“ koji su bili dvojica vođa grupe. Oni su kolima krenuli ka kancelariji svog advokata Dejana Lazarevića, dok su ostali članovi grupe nadgledali vozila koja ih prate.

Vlado, ne prekidaj ga
Tada je Lalić uočio automobil marke Honda Sivik, prenijevši tu informaciju ostatku grupe. Kada ih je sustigao u blizini Američke ambasade, oni su već oteli Nikolu Mitića koji je vozio taj automobil.

Današnja atmosfera u sudnici nešto je dinamičnija, budući da se češće moglo vidjeti negodovanje optuženih na navode koje je izrekao svjedok-optuženi Srđan Lalić.

U momentima kada je Lalić iznosio detalje koji su prethodili likvidaciji crnogorskog državljanina Mileta Radulovića Kapetana, o čemu ima posredna saznanja, Vladimir Petrović, advokat Marka Miljkovića, pokušao je da ga prekine.

Ovo je izazvalo reakciju njegovog klijenta koji je, još uvijek u dijelu sa optuženima, pokušavao da zaustavi svog advokata.

– Vlado, ne prekidaj ga. Sve što misli da treba da priča, neka priča – poručio je Miljković kratko kad je dobio riječ.

Puna sala
Miljković je i danas dobio svesku i papir na koje je zapisivao određene stavke kroz koje će, kako je i sam naveo na početku današnjeg pretresa, proći kroz postavljanje pitanja Laliću.

Njega je u samoj sudnici čuvalo više pripadnika sudske straže.

Optuženi Veljko Belivuk, pored nekoliko komentara koji su bili nerazumni zbog stakla koje odvaja optužene od publike i glavnog dijela sudnice, nije pokazivao veće reakcije. U nekoliko navrata, Lalićeve navode propratio je smijeh i komentarisanje između Belivuka i Miljkovića, ali i ostalih optuženih.

Kao i jučer, u dijelu namijenjenom za publiku gotovo da nema mjesta.

Detalja opisao ubistva
Prema Lalićevim riječima, Mitića su najprije prebacili na Stadion Partizana gdje su ga tukli i saznali da ih je pratio po nalogu Lazara Vukićevića, pripadnika rivalske grupe. Nakon toga su ga kombijem odvezli u Ritopek.

U kući u Ritopeku su Lalić i ostali članovi grupe tukli i mučili Mitića. Kada su shvatili da ništa više ne može da kaže, prema sopstvenom priznanju, Lalić, zajedno sa Milošem Budimirom ga je udavio a potom mu i prerezali vrat.

Lalić je do detalja opisao i ubistva Lazara Vukićevića i Zdravka Radojevića, ali i otmicu Mileta Radulovića Kapetana, visokog člana škaljarskog klana.

Njega su često prekidali advokati odbrane, tvrdeći da se ne drži optužnice, ali su prestali nakon sugestije Marka Miljkovića da ga puste da ispriča šta ima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe