JESU LI NA POMOLU NOVE, RIGOROZNIJE, MJERE U USK?! U proteklih pet dana 14 preminulih i preko stotinu novozaraženih, zabrinjavajuća situacija u Bihaću

U protekla 24 sata na području Unsko-sanskog kantona zabilježeno je novih 25 slučajeva zaraze koronavirusom: 12 u Bihaću, 5 u Velikoj Kladuši i po 2 u Ključu, Cazinu, Bosankoj Krupi i Bužimu.

Kako saznajemo u Kriznom štabu, u protekla 24 sata preminulo je pet osoba od posljedica zaraze koronavirusom.

Nažalost, stanje u posljednjih pet dana nije ohrabrujuće. Naime, samo u posljednjih pet dana na području USK zabilježeno je 14 preminulih i čak 120 novozaraženih. Zabrinjavajuća situacija je u Bihaću gdje je u proteklih pet dana zabilježeno 48 novih slučajeva.

Krizni štab USK, na čelu s ministricom zdravstva USK Nerminom Ćemalović, poziva građane da izbjegavaju javna i privatna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a osobama starije životne dobi, naročito onima sa HR0NIČNIM B0LESTIMA, da izbjegavaju bespotrebna kretanja, te da redovito koriste zaštitnu opremu.

Također, Krizni štab USK pozvao je dijasporu da ne dolazi u Kanton u narednom periodu, a upućen je i zahtjev Vijeću ministara BiH da građani koji dolaze iz dijaspore moraju imati PCR na granici.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe