17.8 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Jelena Rozga tri godine se bori sa zdravstvenim problemima, svako jutro pije lijekove

Povodom 25 godina karijere pjevačica Jelena Rozga (43) dala je veliki intervju za časopis “Gloria”, u kojem je otkrila neke nepoznate stvari o svom privatnom životu, među ostalim i da joj je dijagnosticiran ozbiljan srčani poremećaj.

-Danima prije osjećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio januar, a prethodna godina mi je bila veoma naporna. Taj dan kad mi je dijagnosticirana tahikardija srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala kako ću se samo srušiti, prisjetila se Rozga te dodala da i štitnjaču već godinama drži pod kontrolom pomoću lijekova.

Probleme sa srcem otkrila je u januaru 2018. godine, kada joj se dogodio iznenadni napada, a istakla je da nakon toga nije imala većih problema.

-Do sada sam sve koncerte u protekle tri godine odradila bez problema. Zahvaljujući terapiji i disciplini fizički se osjećam odlično. I dalje gotovo dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom. Najvažnije je da se što manje nerviram, i to ne samo zbog srca nego i zbog štitnjače, rekla je pjevačica. Naime, prije 15 godina otkrila je da ima i probleme sa štitnjačom, zbog čega je, uz sve ostale simptome, sklona promjenama raspoloženja.

-Najgore je zapravo mojim prijateljima jer mijenjam raspoloženja. Kad sam nervozna, uvijek im kažem:

“To je moja štitnjača.” Kad sam u prevelikom stresu, ona potpuno poludi. Najgore mi je kad se dogodi dan kad imam snimanje, a ja sam potpuno natečena. Ne prepoznajem svoje ruke. Dobro, to je najmanje bitno jer ruke uvijek možeš sakriti, ali kapci, oči, usta… Znam biti potpuno neprepoznatljiva.”

Pjevačica je progovorila i o agoniji koju je prošla zbog fana koji je mjesecima uhodio i koji je nakon njene prijave optužen.Osvrnula se i na propalu vezu s violončelistom Stjepanom Hauserom, s kojim je prekinula u septembru 2017. godine, nakon što su zajedno proveli dvije i po godine, a komentirala je i glasine o vezi sa splitskim kuharom Ivanom Pažaninom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se