3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Jedan pozitivan test u Seriji A i sve prestaje

Vlada i znanstveni odbor (CTS) poslali su medicinski protokol na adresu Italijanskog nogometnog saveza, upozoravajući kako je trebalo doći do promjena prije nego se u potpunosti od 18. maja dopusti treniranje.

Najvažnija stvar je da ako bilo ko u grupi, bilo igrač ili član osoblja, testira pozitivno na COVID-19 nakon što je započeo grupni trening, tada cijeli tim mora ući u 15-dnevnu karantinu.

To se razlikuje od modela u Engleskoj ili Njemačkoj, gdje bi u takvom slučaju u izolaciju otišla samo zaražena osoba, a ne cijela ekipa.

“Bez sumnje, ako bilo ko testira pozitivnost na COVID-19 u nekom klubu, sve prestaje”, rekla je podsekretarka Ministarstva zdravlja Sandra Zampa za Radio Kiss Kiss Napoli.

„Karantena postaje automatska i čitava sezona prestaje. Ako ne prestanete, virus će vas zaustaviti. Voljeti nogomet znači brigu o ljudima koji rade u njemu. Jedini razlog zašto uopšte govorimo o ponovnom uspostavljanju Serije A je ekonomski uticaj”, dodala je.

Podsjetimo, Seria A je prekinuta još početkom marta mjeseca i za sada još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li će biti nastavljena, iako su klubovi prije nekoliko dana počeli s individualnim treninzima. Vjeruje se da će se ona ipak nastaviti u junu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe