19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

Jasno je i ko je pogazio Bogićevo dostojanstvo odlukom da se glasa o njegovom imenovanju nakon što je odbio kandidaturu

IZVORavaz.ba

Saša Magazinović zastupnik SDP-a u parlamentu BiH komentirao je posljednje pismo Bogića Bogićevića koje je uputio javnosti a u kojem se zahvaljuje građanima a aktere prljave igranke s njegovim izborom na poziciju gradonačelnika Sarajeva naziva političkim beščasnicima.

– Poruke su jasne. Svima. Jasno je i ko je pogazio Bogićevo dostojanstvo odlukom da se glasa o njegovom imenovanju nakon što je odbio kandidaturu. Bio sam žestoko protiv toga – napisao je Saša Magazinović.

U pismu Bogićević piše ovako:

– Prihvatio sam kandidaturu za gradonačelnika u želji da i sam doprinesem mijenjanju takvog stanja i makar malom pomaku naprijed u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost.

Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu. I ja sam, kao i vi, bio zgrožen spoznajom kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za mene jedini častan odgovor na te pokušaje da me se i ljudski i politički ponizi.

To što su se vijećnici kasnije “predomislili”, pa su me “izabrali” jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor.

Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorišući činjenicu da sam dva dana ranije javno saopštio da povlačim kandidaturu. Teško je reći šta je bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od mene odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza moje kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku. A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom „oprali“ pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu “pamet”.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se