Jasmin Hušić kandidat za načelnika: Skinut ću teško breme prošlosti s Velike Kladuše

IZVORavaz.ba

Njegovu kandidaturu podržale su SDA, Krajiška stranka, SDP, A-SDA, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, DF i Naša stranka.

Jednaka prava

Hušić je istakao da su u procesu dogovora političkih stranaka o izboru zajedničkog kandidata postavljeni kriteriji koje kandidat mora zadovoljiti. – Morao je biti politički neeksponiran, obrazovan, da ima iskustva u upravi i da zadovoljava visoke moralne standarde, bez bilo kakvih mrlja u karijeri. Ali, mislim da je pri izboru, osim etičkih vrijednosti, prevagnula moja profesionalna karijera, koja uključuje formalno obrazovanje u području uprave i ustavnog prava, ali i veliko radno iskustvo u upravi – istakao je Hušić.

Dodao je da će njegovi napori biti usmjereni ka tome da Veliku Kladušu učini područjem gdje će svi građani, bez izuzetka, imati jednaka prava, jednak i pravičan pristup općinskim službama i organima, kao i drugim javnim pružaocima usluga.

– Interes je da Veliku Kladušu učinimo društvenom i privrednom snagom koja će svojim privrednim i društveno-političkim ambijentom pogodovati novim investicijama i ulaganjima, opstanku i povratku na ovim područjima. Hoćemo da Veliku Kladušu učinimo kulturno prepoznatljivim i nezaobilaznim središtem u kojem će se naši građani osjećati zadovoljno i dostojanstveno – pojasnio je Hušić.

Moguće jedinstvo

Kako je naveo, Velika Kladuša je, nažalost, opterećena bremenom prošlosti, koje usporava njeno kretanje naprijed. – Mojim izborom dokazali bismo da je građansko jedinstvo moguće, a ono je ključno da bismo se mogli okrenuti budućnosti i učiniti društveni, politički i ekonomski preporod u Velikoj Kladuši. U tom smislu sve svoje kapacitete, i ljudske i profesionalne, stavljam na raspolaganje – rekao je Hušić. Istakao je da sa svojom porodicom živi i radi u Velikoj Kladuši i nema dvojno državljanstvo.

– Dijelim sudbinu građana i nije mi svejedno kao što bi bilo da živim u Hrvatskoj ili Austriji – kategoričan je Hušić.

Podrška građana

Na naše pitanje šta očekuje od izbora, Hušić kaže da različitost ne mora biti suprotnost, već da može biti prednost.

– To zajedništvo, građansko raspoloženje i podrška koju svakodnevno primam od sugrađana daju mi pravo da ne sumnjam u pobjedu i uspjeh ovog za Veliku Kladušu trenutno najznačajnijeg projekta. Pozivam i druge političke stranke, organizacije i pojedince da budemo pobjednički tim koji će unaprijediti standarde života u Velikoj Kladuši – naveo je Hušić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe