Jašić o odluci da igra za BiH: Poslušao sam svoje srce, nadam se pozivu Hadžibegića

IZVORklix.ba

Talentovani Adis Jašić (20) nedavno je šokirao Austrijance nakon što je odlučio u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu, a u razgovoru za tamošnji Der Standard istakao je kako puno dileme i nije bilo.

Jašić je prethodno prošao sve omladinske kategorije Austrije, ali im je nedavno saopštio da je odabrao BiH.
“Razmišljao sam o tome neko vrijeme i uvijek me malo više vuklo prema BiH. Svi koji imaju prijatelje koji dolaze s Balkana znaju da nas vuče ‘tamo dolje’ odakle su nam roditelji. Pratio sam utakmice i onda sam odlučio da bih radije igrati za BiH”, rekao je Jašić za Der Standard.

U nedavnom objavljenom tekstu se spominje i intervju direktora Nogometnog saveza Austrije Petera Schottela koji je bio razočaran odlukom Jašića. Naime, Schottel je kazao da je Austrija sve dala u razvoj Jašića te da im je ostao “gorak okus” zbog toga što će u nastavku karijere igrati za BiH.

“To je bila odluka mog srca. Mislim da Nogometni savez Austrije ništa nije mogao napraviti da me veže za njihovu reprezentaciju. Odluka je mogla biti donesena i ranije. Nisam želio o tome previše razmišljati nego se skoncentrisati na sezonu pa sam mu dao konačni odgovor. Da imam čistu glavu i da ne moram ni s kim raspravljati o odluci”, istakao je Jašić.

Talentovani igrač igra na poziciji desnog beka u Wolfsbergeru, a po potrebi pokriva pozicije lijevog beka te može igrati i u veznom redu.

“Vidjet ćemo kako će to ispasti u reprezentaciji BiH. Nadam se pozivu selektora”, odgovorio je Jašić na pitanje da li sada očekuje poziv Faruka Hadžibegića.

Inače, austrijski mediji napominju da će Jašić imati žestoku konkurenciju na desnom beku budući da BiH na toj poziciji već ima dva odlična nogometaša iz austrijskog prvenstva – Amara Dedića iz Salzburga i Jusufa Gazibegovića iz Sturma.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe