17.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022

Izvršen pretres kampa u Blažuju, pronađene palice i noževi, 17 migranata će biti protjerano

IZVORavaz.ba

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Blažuj 21.” uz asistenciju Službe za poslove sa strancima pretresli kamp u Blažuju prilikom čega su pronašli 17 bezbjednosno interesantnih osoba koje će biti protjerane iz države, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pretreseni određeni objekti
U 5:30 sati jutros pa do devet sati, policijski službenici MUP-a KS provodili su mjere i radnje iz svoje nadležnosti prilikom čega je učestvovalo 340 policajaca i 13 pripadnika Službe za poslove sa strancima.

Izvršen je pretres određenih objekata u kampu i bezbjednosno interesantnih osoba. Tom prilikom zatečeno je oko 3.000 migranata koji su svi pregledani i pretreseni u potrazi za izvršenjem predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

U pretresu korišteni službeni psi

Pronađeno je 17 osoba za koje postoje podaci da su počinioci krivičnih djela u BiH i zemljama u okruženju te su isti predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Nad njima će biti izvršena kriminalistička obrada i biti izrečena mjera protjerivanja u zemlje porijekla.

Pronađeni odbačeni predmeti
U blizini pretresenih objekata su pronađeni odbačeni predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda (drvene i metalne poluge, odvijači, makaze, skalpeli, kuhinjski noževi)., a koji se dovode u vezu s nedavnim napadom na policijske službenike.

Današnje aktivnosti su provedene po naredbi izdatoj od Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se