Izrečena kazna roditeljima iz BiH koji su zlostavljali i ošišali kćerku zbog veze sa Srbijancem

Porodica iz BiH koja je zlostavlja kćerku i obrijala joj glavu zbog veze sa muškarcem iz Srbije osuđena je na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana i četiri mjeseca, a zabranjen im je ulazak na francusku teritoriju narednih pet godina.

Zbog premlaćivanja maloljetne Bosanke osuđeni su roditelji, stric i tetka, a ova afera je u Francuskoj, prema pisanju njihovih medija, izazvala snažne emocije jer podsjeća na sudbinu hiljade obrijanih žena tokom oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije.

Zlostavljana djevojčica i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da su je četiri člana porodice odvela u sobu i tukla, a da joj je stric obrijao glavu kao kaznu za to što je u vezi s muškarcem druge nacionalnosti.

-Roditelji su me tukli rukama i nogama, rekla je 17-godišnjakinja sudu objasnivši im zbog čega ju je porodica maltretirala.

Članovi njene porodice poriču ovu verziju, a na sudu su rekli da su joj samo udarili “jedan ili dva šamara” te da je normalno mladoj djevojci obrijati glavu ukoliko napravi glupost.

Negiranje optuženih da su pretukli djevojčicu sudiji nije bilo uvjerljivo s obzirom na to da je zdravstveni pregled pokazao slomljena rebra, višestruke modrice i hematome zbog kojih je neko vrijeme provela i u bolnici.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe