22.9 C
Bihać
Utorak, 16 Augusta, 2022

Izbjegnite rutinu u vezi: 5 trikova koji će osvježiti vaš odnos

Slijedite ovih pet isprobanih strategija

Rutine pojednostavljuju naše svakodnevne užurbane rasporede i daju nam vid organizacije.

Jednostavno uključimo autopilot, isključimo previše analiziranja i prepustimo rutini da preuzme kormilo, ali nažalost u vezama to i nije najbolje rješenje.
Naime, monotonija dana, doručak, posao, kuća, spavanje… može djelovati na odnos sa partnerom ukoliko sve prepustimo rutini. Slijedite ovih pet isprobanih strategija kako biste svoj rutinski ritam malo izmijenili i uživali u svakodnevnici na drugačiji način.

ISKLJUČITE AUTOPILOT

Jedan od najboljih načina za bijeg od rutine je jednostavno prepoznavanje istih. Stvarne promjene započinju kad isključite auto-pilot i pojačate svoju svijest. Prvi korak je da uočite i zapišete popis vaših rutina. Sa partnerom napišite svoje svakodnevne rutine – od kuhanja doručka do odlaska na spavanje. Zatim usporedite svoje rutine. Da li vi uvijek pripremate doručak? Da li je on zadužen za neke druge poslove? Prepoznavanje tih rutine prvi je korak njihovog razbijanja.

RAZGOVARAJTE O RUTINAMA

Kad želimo pobjeći od svakodnevnice, većina nas sanja o bijelim pješčanim plažama, hladnim koktelima, a preskačemo sitnice na vidiku koje nam mogu instant olakšati dan.
Umjesto da odjurite svaki put u nedodirljiv sanjarski dio, zastanite i ponekad realno razmislite koje su tri glavne rutine koje želite izmijeniti.
Raspravite o ovom sa partnerom i to više ne mora biti san ni želja. Možda želite da vaš partner skuha večeru umjesto vas ili možda vaš partner želi odmor od pranja rublja. Komunikacija je ovdje ključna. Jednom kada možete otvoreno razgovarati o rutinama koje su usvakodnevnom životu dosadne za vas, tada vi i vaš partner možete raditi zajedno kako biste ih olakšali ili učinili zabavnijim.

ZAMIJENITE RUTINE POSTEPENO

Sa partnerom napravite plan za prebacivanje uloga rutine, malo po malo. Kada sa partnerom zamijenite obaveze ili odgovornosti – čak samo jednom ili dvaput tjedno – svaki od vas dobiva ono što želite.

DAN BEZ RUTINE

Teško je potpuno izostaviti rutine, ali ponekad, jednostavno se morate osloboditi. Izaberite dan za potpuno opuštanje od rutine. Bez poslova, bez rasporeda, bez obveza – samo se krećite sa danom, bez plana na vidiku.
Organizirajte piknik u dnevnoj sobi umjesto da jedete za stolom ili donesite doručak u krevet. Dan bez rutine jedan je od najboljih načina resetiranja svakodnevnog života.

BUDITE AVANTURISTI

Razmislite o stvarima koje niste prije uradili, ali bi moglo biti zanimljivo i vama i partneru. Otkrijte ​​nove stvari o ljudima, svijetu i naravno jedno o drugom. Možete umjesto vožnje automobilom do centra grada, uzeti javni prijevoz ili isprobati neke od prijedloga ovdje. Izađete iz svoje zone komfora i učinite to avanturom i otkrićem za oboje.
Pođite na kratki izlet do mjesta koja niste posjetili, barem jednom mjesečno isprobajte neki novi restoran, igrajte nove igre, slažite puzzle zajedno, upišite kurs, mogućnosti je bezbroj, a na vama je da pronađete zajedničku avanturu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se