7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Izabrano novo rukovodstvo OO SDA Bužim, Abid Mulalić novi predsjednik

Nakon uspješno sprovedenih izbornih Skupština mjesnih odbora, večeras je u velikoj sali Islamskog kulturnog centra Bužim održana izborna skupština za novo rukovodstvo OO SDA Bužim.

Na samom početku izborne skupštine intonirane su himne naše Domovine i Stranke demokratske akcije, te učenjem Fatihe odata je počast prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću i svim šehidima.

Predsjednik Izborne komisije ukratko je prisutnim delegatima, njih 59, objasnio način sprovođenja izborne procedure a zatim se krenulo samom izboru najvažnijih organa rukovođenja OO SDA Bužim.

Abid Mulalić dobio je najširu moguću podršku svih mjesnih odbora i članova ove stranke tokom izbornog procesa te je predložen kao jedini kandidat, koji je na Skupštini, aklamacijom jednoglasno izabran za predsjednika OO SDA Bužim. Abid Mulalić važi za stručnu, uglednu, moralnu i čestitu osobu. Dugogodisnji je član SDA, kroz omladinski savez SDA.

Na listi SDA 2012 izabran u Općinsko vijeće, a potom i za Predsjedavajućeg OV Bužim. U Vladi USK obnašao duznost ministra za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK. Pored Predsjednika, izabrana su i tri potpredsjednika OO SDA Bužim:, Mersudin Nanić, Admir Begović i Sedija Cinac. Osim toga izabran je i Izvršni odbor OO SDA Bužim kao i delegati za članove Skupštine Kantonalne organizacije SDA USK-a.

Također, Skupština OO SDA Bužim za predsjednika SDA USK-a predložila je aktuelnog predsjednika mr.sci. Šemsudina Dedića. Predsjednik Mulalić, nakon izbora u svom prigodnom obraćanju zahvalio se na jednoglasnoj podrsci delegatima, clanovima i simpatizerima SDA. Pozvao je na odgovornost svih izabranih u organe stranke, kao i jedinstvo u buducem djelovanju i radu a sve u cilju dodatnog jacanja SDA.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe