10.4 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Izabrano novo rukovodstvo OO SDA Bosanska Krupa: Mehmed Mahmić novi/stari predsjednik

Na prethodno održanim izborima u svim mjesnim ograncima SDA na području općine Bosanska Krupa, apsolutnu podršku za predsjednika Općinske organizacije i ovaj put je dobio dosadašnji predsjednik Mehmed Mahmić, te je stoga aklamacijom i jednoglasnom odlukom izabran na čelo SDA Bosanska Krupa i za naredni mandatni period.

Odlukom delegata, dužnost potpredsjednika u narednom periodu obnašaće Mirsad Jusić i po prvi put jedna žena, dr.sci. Vildana Jogić.

Obraćajući se prisutnim delegatima i gostima, novi stari predsjednik OO SDA Bosanska Krupa Mehemd Mahmić kratko se osvrnuo na dosadašnji rad, izrazivši duboku zahvalnost svim simpatizerima, članovima i aktivstima Stranke, te Asocijacijama žena i mladih na dosadašnjoj podršci, jedinstvu i radu koji su Stranku demokratske akcije Bosanska Krupa doveli do pozicije najjače stranke u našoj općini.

Zahvalio se delegatima na ponovno ukazanom povjerenju, istaknuvši da mu ono, pored ukazane časti, predstavlja i veliku odgovornost i obavezu da SDA Bosanska Krupa u narednom periodu vodi do još boljih rezultata, najavivši tako i apsolutnu pobjedu Stranke demokratske akcije na narednim Lokalnim izborima i osvajanje pozicijie načelnika.

Kako je rekao, nakon obilaska mjesnih odbora s pravom to i očekuje, s obzirom na izuzetno dobro stanje na terenu i sve veći broj građana koji prepoznaju rad i rezultate SDA za lokalnu zajednicu, te potrebu jedinstva Bošnjaka i njihovog okupljanja oko najjače bošnjačke stranke.

Na kraju, delegati su podržali dosadašnji rad i trenutnog predsjednika KO SDA USK-a, te jednoglasno predložili gospodina Šemsudina Dedića kao prijedlog kandidata za predsjednika Stranke demokratske akcije USK-a.

Općinska organizacija SDA Bosanska Krupa i večeras je jasno i nedvosmisleno pokazala se radi o ozbiljnoj organizaciji koja se u svom radu vodi kvalitetom, iskustvom, znanjem, te jasnim planovima koji imaju za cilj ostvarivanje što boljih rezultata na izborima, a time i uslova za bolji život svih građana u lokalnoj zajednici.

Stoga iz Stranke demokratske akcije Bosanska Krupa pozivaju sve građane da im se pridruže kako bi u narednom periodu zajedničkim snagama radili na ostvarivanju zadanih ciljeva za bolje sutra svakog dijela općine Bosanska Krupa.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe