Iza ove Čoline pjesme krije se jeziv zločin: Opjevana djevojka skočila je sa 11. sprata da bi izbjegla silovanje

Prije 49 godina sahranjena je Milica Kostić, tada učenica medicinske škole u Kruševcu, koja je izvršila samoubistvo kako bi se odbranila od nasilnika.

Osamnaestogodišnjoj djevojci Milici Kostić, učenici medicinske škole u Kruševcu, prije skoro pola vijeka zatražena je pomoć od strane grupe mladića.

Naime, oni su joj rekli da im je potrebna pomoć kod strogih roditelja djevojke jednog od njih, Milica je odlučila da pokuša, a onda su je doveli u stan kada je Milici bilo jasno da su imali drugačije namjere.

Njih petorica su počeli da je ubjeđuju da skine odjeću sa sebe i da ne pruža otpor dok je seksualno napastvuju. Računajući na to da će Milica da poklekne iz straha, oni su pokušavali da je ubijede da joj je „bolje“ da sama pristane na silovanje, nego da to proživi uz dodatnu fizičku torturu.

Milica je kroz suze pokušala da ih ubijedi da ne čine ovakav zločin jer je nevina, a što je jednog od mladića natjeralo da posustane. On je napustio sobu u kojoj se nalazila preplašena djevojka, a ubrzo su ostali momci izašli za njim kako bi ga ubijedili da ne odustaje. Dok su ga drugovi ubjeđivali, Milica je iskoristila momenat i skočila sa 11. sprata solitera, piše nova.rs.

Održavali su je u životu još dva dana i za to vrijeme istražnim organima uspjela da ispriča ko su počinioci i šta se tačno desilo tog kobnog dana. U Kruševcu su organizovani protesti protiv nasilnika koji su ubrzo uhapšeni, ali nije sa sigurnošći poznato kolike kazne su dobili, niti koliko su vremena proveli u zatvoru.

Ovaj slučaj inspirisao je pjesnika Velizara Šofranca da napiše tekst pesme „Ona spava“, a muziku je ubrzo komponovao Kornelije Kovač. Publici je predstavljena kada je Zdravko Čolić otpjevao i s njom pobedio na Hit paradi u novembru 1974. godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe