14.3 C
Bihać
Nedjelja, 2 Oktobra, 2022

Iza cazinske ruže ostala bol i nedosanjani snovi: Godina dana od tragične smrti Amine Beširević

Danas se navršava puna godina dana od tragične smrti naše sugrađanke Amine Beširević, koja je izgubila život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Cazin – Lojićka dok je bila na polaganju vozačkog ispita. U strahovitom sudaru s kamionom povrijeđen je i njen instruktor.

Imala je samo 18 godina, bila maturantica Druge srednje škole u Cazinu, smjer arhitektonski tehničar, kojoj su do okončanja školovanja ostala samo dva mjeseca.

Za Aminu svi imaju samo riječi hvale, i danas čuvaju uspomenu na nju i nazivaju je svojom ružom.

A lijepa Amina je imala dvije želje… Prva je bila da okonča vozački ispit, a druga da završi srednju školu. To, nažalost, nije dočekala. Nije dočekala puno toga. Ni još jedan zagrljaj svoje majke, izlazak sunca, leptiriće u stomaku. Ni još jednu kahvu s prijateljicama, kapljice kiše na svojim rumenim obrazima. Suze zbog prvog nepoloženog ispita. Svoje prvo radno iskustvo. Pravu ljubav. Da ju neka djevojčica istih posebnih očiju kao njene nazove mamom. Sudbina je bila da ode u cvijetu mladosti.

Njena nesretna i tragična smrt duboko je potresla sve koji su je poznavali, ali i cijeli grad Cazin, koji se i danas sjeća djevojke plave kose koja je u svako društvo unosila svjetlost.

Dragog Boga molimo da našu Aminu nastani u Džennetu među najodabranijim ljudima, a porodici, prijateljima i svima onima koje danas srce boli zbog preranog odlaska cazinske ruže podari snage i sabura.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se