Iz Crne Gore tvrde da pomoć iz UAE vrijedi 3,5 miliona KM, BiH rečeno da se radi o 20 miliona

“Ministarstvo je primilo notu UAE iz ambasade u Podgorici da je pomoć namijenjena BiH. Sljedeći dan, uoči stizanja pomoći, došla je nota u kojoj je rečeno da pomoć nije namijenjena BiH nego Crnoj Gori”, kazala je Turković.

Prema njenim riječima, iz ministarstva su zatim kontaktirali osobu koja je bila zadužena za koordinaciju i ta osoba je rekla da je pomoć za BiH.

“Dodatne provjere pokušali smo izvršiti i pozivom u UAE, taj put su nam rekli da će nas povezati s Ambasadom u Beogradu, da bismo na kraju dobili izvinjenje što je došlo do nesporazuma. Ministarstvo je dovedeno u zabludu. Postoji nesaglasnost o vrijednosti pomoći, nama je rečeno da je vrijednost oko 20 miliona, a iz Crne Gore kažu da je 2 miliona”, kazala je Turković.

Naime, premijer Crne Gore Duško Marković na svom Twitter nalogu objavio je da je pomoć iz UAE vrijedna dva miliona dolara, odnosno blizu 3,5 miliona KM.

Prema njegovim navodima, riječ je o 21 toni medicinske opreme kojom je zdravstveni sistem Crne Gore osiguran na duži vremenski period.

Podsjećamo, u avionu Boeing 747, između ostalog, bilo je i 50 respiratora, a Turković je pomoć trebala preuzeti u petak. No, nastao je nesporazum, preuzimanje pomoći je otkazano i ona je po dolasku na Međunarodni aerodrom u Sarajevu upućena u Crnu Goru. Iz kompanije Interlogistic koja je radila organizaciju transporta za Klix.ba su kazali da se od početka znalo da oprema ide za Podgoricu.

Oni su također, naveli da je riječ o opremi vrijednoj 20 miliona KM. Za sada je nejasno zbog čega iz Crne Gore tvrde da je njena vrijednost znatno manja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]