14.5 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Iz Bihaća 21 osoba u karanteni u Cazinu, samo 28 osoba u izolaciji, a rješenje isteklo za 729 lica!

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj osobe pozitivne na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 23 osoba.

Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno pet osoba je ozdravilo su od koronavirusa.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću je trenutno 13 pacijenata, od toga je 10 pozitivnih na koronavirus, dvije osobe su pod sumnjom i čekaju se rezultat testiranja za njih, a u jedinici intenzivnog liječenja jedan pacijent je respiratoru. Danas je sa područja USK poslano 26 uzoroka na testiranje

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 28 osoba.

Sa područja Grada Bihaća u karanteni u Cazinu nalazi se 21 osoba

Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirano je 729 osoba.
(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.

Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 86 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer nisu slali uzorake u Sarajevo na testiranje.

Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano jw 13 narušavanja javnog reda i mira i niti jedna saobraćajne nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervenciju u
naselju Vrsta gorjela je borova šuma (požar ugašen) i naselju Ripač gorjela šuma (požar ugašen).

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 568 topla obroka za socijalno ugrožene građane.

U gradu Bihaću postavljena su i u funkciji 3 dezinfekciona tunela i to na lokacijama centar grada, Ozimice I i ZU Dom zdravlja Bihać.

Vatrogasna jedinica Bihać vršila je dezinfekciju ulica na području grada Bihaća: Reisa M.Omerovića, dvorana Luke, Mirze Delibašića, Mimara Hajredina, Bosanskih gazija, Branka Ćopića, Križ, Žegarska ulica i Zavalje.

JKP „Komrad“ d.o.o. je vršio sapiranje ulica : Bosanska, Gelenderi, trg Maršala Tita, dr. Irfana Ljubijankića, Ceravačka brda, Žrtava Srebreničkog genocida, Darivalaca krvi, Ivana Frane Jukića.

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa.

Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida.

Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna.

Snabdjevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe