5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

IZVORavaz.ba

Međutim, borba se nastavlja, a kako pišu srbijanski mediji Savić će sada u tome pomoći i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

– Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme djecu – saopćeno nam je iz kabineta ministra.

Ona nije dala nikakvu saglasnost da se djeca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od djece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopćeno da koronavirus poprima nove razmjere zaraze, i odveo je djecu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu – izjavio je za srbijanske medije izvor blizak Tanji.

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi djecu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug htio da odvede desetomjesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe