13.6 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

Istraživanja pokazala zašto žene žele ‘zločeste muškarce’

Gotovo sve žene vole muškarce, koji su sigurni u sebe. No, upravo su ‘zločesti dečki’ oni koji imaju visoko samopouzdanje, a ono se ne očituje samo u njihovom pristupu ženama, već u njihovom općenitom ponašanju, izboru prijatelja, auta, odjeće.

Evolucija ‘gura’ djevojke prema takvoj vrsti muškaraca Žene ‘padaju’ na loše momke, jer je to u njihovoj prirodi. Znanost kaže da, kada je žena u fazi ovulacije, njezini hormoni utječu na to koga vidi kao očinsku figuru s kojom bi u budućnosti željela imati svoju djecu te ih ta osoba najviše privlači. Stoga, kada je vrijeme ovulacije, žene privlače karizmatični i buntovni muškarci koji se čine kao da sve imaju pod kontrolom te kao da su sposobni brinuti se o njima i djeci cijeloga života. “Prethodno istraživanje pokazalo je da tijekom tjedna u kojem ovuliraju, žene privlače seksi, buntovni i zgodni muškarci poput Georgea Clooneyja ili Jamesa Bonda”, izjavila je znanstvenica Kristina Durante sa Sveučilišta u Teksasu u San Antoniju.

Osim toga, činjenica je da je karakter ‘zločestoga dečka’ nešto misteriozno i upravo to također utječe na činjenicu da se djevojke i žene više interesiraju za njih. Oni jednostavno ne mare ni za što, donose svoja pravila, ponašaju se kao da konstantno ‘žive na rubu’, strastveni su, izražavaju svoje mišljenja, a često su i dominantni u krevetu.

Djevojke traže avanture i spontanost Jedna od karakteristika ‘lošeg momka’ je i njegova ljubav prema avanturi, uzbuđenjima i spontanosti. To također privlači nježniji spol jer u usporedbi s drugim muškarcima, oni su zabavni i u centru su zbivanja, dok je život s ‘dobrim dečkima’ prividno monoton i neuzbudljiv. Nadalje, žene vole osjećaj sigurnosti. Upravo zato biraju muškarca za kojeg smatraju da će ih zaštititi, onog koji se naizgled ne boji ničega. Većina žena osjeća se ranjivo i snažan izgled ‘zločestog dečka’ ono je što ih privlači prema njima.

Ponekad se žene opuste i puste i svoju ‘zločestu stranu’ van U jednom su istraživanju žene dobile skripte s profilima dva različita muškarca te su morale odabrati koji im se čini draži i s kojim bi radije ušle u ozbiljnu vezu. Većina žena odabrala je muškarca s dobrim fizičkim osobinama, prije muškarca koji možda naizgled nema jake fizičke osobine, ali je karakterno dobar i miran. Zahvaljujući ovom istraživanju, prenosi Bright Side, sada se zna da karakteristika vanjskog izgleda postaje jedan od glavnih faktora pri odabiru partnera za ozbiljnu vezu.

Nadalje, psiholog Robyn McKay navodi kako djevojke, koje potiskuju svoj ‘zločesti’ karakter, najlakši načina za njegovo oslobađanje pronalaze upravo u vezi s ‘zločestim dečkima’ te su stoga više naklonjene njima. Oni im daju osjećaj slobode te se s njima čine potpunima. Dakle, iako priroda i psihologija utječu na činjenicu da žene ponekad za partnere biraju ‘zločeste dečke’ koji su prema nekima ipak možda bolji za kratkoročna prijateljstva i ljubavi, Durante navodi kako se to “nikada sa sigurnošću ne može znati i zato treba vjerovati svojim željama i srcu jer na kraju krajeva, sve dok ne probaš, ne možeš znati tko je onaj koji je pravi za tebe.”

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe