Istraga o ubistvu sarajevskih policajaca: Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom

IZVORavaz.ba

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu raspisao je potjernicu za Aleksandrom Macanom, koji se sumnjiči za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ovim je potvrđeno pisanje “Avaza” prije dvije sedmice da će biti raspisana potjernica.

Ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva
Na prijedlog Tuzilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu osumnjičenom za ubistvo policijskih sluzbenika MUP-a KS. Istovremeno, na prijedlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice – rekla je za “Avaz” Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjećamo, najmanje pet osoba osumnjičeno je da se može dovesti u vezu s likvidacijom sarajevskih policajaca Adisom Šehovićem i Davorom Vujinovićem 26. oktobra 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, saznaje portal “Avaza”.

Imena prijavljenih, s jasnim detaljima ko su izvršioci ovog brutalnog ubistva, a ko su bili pomagači, navode se u dopuni izvještaja MUP-a KS koji je proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo 5. novembra.

Prvoosumnjičeni automafijaš s Pala Aleksandar Macan, koji nije pronađen prošle sedmice na adresi, nalazi se u bijegu.

Za MUP KS slučaj rasvijetljen
Izvori “Avaza” tvrde da je sve na Tužilaštvu KS i da se cijeli slučaj, na koji se čekalo skoro tri godine, može okončati vrlo brzo. Imena pojedinih osoba odranije su poznata organima gonjenja.

Nusret Selimović, policijski komesar MUP-a KS, rekao je prošle sedmice da u cilju istrage ne može navoditi koliko je tačno osoba osumnjičeno, ali je istakao da je, s policijskog aspekta, za njih slučaj rasvijetljen.

– Zna se svaki detalj. Sve je napisano u izvještaju. Mislim da se može vrlo brzo sve riješiti. Tužilaštvo je sve dobilo i sve zavisi od toga kako će se reagirati – kaže izvor “Avaza” uključen u istragu.

SIPA je u Macanovoj vikendici pronašla i dva kalašnjikova.Veliku pomoć u lociranju osumnjičenih, putem najmanje tri aplikacije, pružile su strane obavještajne agencije, prije svega iz Njemačke, koji su locirali broj jednog od osumnjičenika, nakon čega se počeo sklapati mozaik.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe