Ispovijest komšinice o ocu koji je mučio djevojčicu u Srbiji: Iz podruma je istrčao muškarac

Jutros kada sam vidjela sliku u novinama, povezala sam lik i shvatila da je to taj muškarac, rekla je Uroševa komšinica.

Komšinica Uroša Pašajlića (38) koji je jučer uhapšen nakon što je za njim raspisana potjera zbog sumnje da je godinama držao kćerku (8) u stanu, u kadi, u užasnim i nehumanim uslovima, sumnja da se otac iz pakla krio upravo u beogradskom naselju Mirijevo i tvrdi da ga je lično vidjela sinoć.

Kako je kazala njegova komšinica za Novu.rs, kada se vraćala u zgradu u kojoj živi, neko je iz mraka istrčao i počeo da bježi ka obližnjoj prodavnici.

Bio u podrumu
– Išla sam ka ulazu, oko ponoći, kada je komšija sa psima ulazio u zgradu. Odjednom su se u ulazu popalila sva svjetla, a iz podruma je istrčao muškarac koji po opisu liči na oca kojeg policija traži. Uplašila sam se – navodi komšinica.

Kako ulaz zgrade ove žene gleda na stan u kome je otac godinam držao djevojčicu, ona kaže da se ježi pri pomisli da je svaki dan prolazila tuda, a u stanu je bilo zlostavljano dijete.

– Vidjela sam tog mršavog muškarca i prvo pomislila da je neko ko je pokušao da ukrade možda neki bicikl, ali sam onda vidjela kako pokušava da uđe u susjedni ulaz, ali pošto je bio zaključan, preskočio je zidić i otrčao niz ulicu. Jutros kada sam vidjela sliku u novinama, povezala sam lik i shvatila da je to taj muškarac – prepričava komšinica Uroša.

Brutalno je tukao
Dan nakon što je Beograđanka Ivana L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je nevjenčani suprug Uroš Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju kćerkicu kao roba, ova žena je u prisustvu policije dolazila ispred zgrade u Ulici Ružice Sokić, gdje je provela nekih sat vremena, a onda je otišla.

– Ona ne živi ovdje, došla je jučer gotovo bosa i pričala sa policajcima. Sjedela je na stepenicama skoro sat vremena, a onda je otišla – navode stanari zgrade.

Podsjetimo, djevojčica (8) koju je Pašajlić do prije tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada je našla policija.

MUP je jučer objavio fotografiju Uroša Pašajlića za kojim se intenzivno tragalo. On se sumnjiči da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Molimo građane ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630 – apelovali su ranije iz MUP-a Srbije.

Jučer u popodnevnim satima Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopćilo je da su Pašajliću stavljene lisice na ruke.

– Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga jos od 24. marta – naveli su.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe