3.3 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

IQOS NAPOKON I U BIHAĆU: Inovativna tehnologija zagrijavanja duhana od Nove godine i u vašem gradu

Bihać je konačno bogatiji za veliki svjetski novitet! IQOS, inovativni uređaj kompanije Philip Morris, od početka januaradostupan je i u Bihaću. Ovaj uređaj predstavlja bolju alternativu cigaretama, baziran je na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i kao takav se temeljno razlikuje od cigareta. Iako nije bez rizika, predstavlja bolji izbor za odrasle pušače koji bi inače nastavili s pušenjem.

Ova inovacija u Bihaću dostupna је putem online prodavnice ba.iqos.com, te putem IQOS prodajnog savjetnika koji je na raspolaganju na željenoj adresi za manje od 24 sata od porudžbine.

IQOS je trenutno prisutan na preko 50 tržišta širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda koji je od strane američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) klasificiran kao “duhanski proizvod modificiranog rizika” po američkim propisima. Dodatno, Agencija je potvrdila da se korištenjem IQOS-a značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih hemikalija, kao i da naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak s klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

„Skoro 20 godina naučnih istraživanja i angažman više od 400 vrhunskih naučnika, rezultiralo je da danas preko milijardu odraslih pušača, koliko ih prema podacima ima u svijetu,dobije mogućnost da za sebe izabere ovaj proizvod, koji predstavlja bolju alternativu klasičnim cigaretama. IQOS je prvi uređaj iz kategorije bezdimnih duhanskih proizvoda koji je od strane Američke agencije za hranu i lijekove najprije dobio dozvolu za komercijalizaciju na tržištu SAD-a, a potom je ista agencija dala odobrenje da se on može svrstati u kategoriju proizvoda smanjenog zdravstvenog rizika. To je jasan pokazatelj da je vizija Philip Morrisa da što prije dostignemo budućnost bez duhanskog dima moguća. Zato želimo da i svi odrasli Bišćani, koji bi inače nastavili pušiti klasične cigarete,imaju priliku donijeti bolju odluku za sebe i svoju okolinu, kao što je to preko 12 miliona IQOS korisnika širom svijeta do sada već uradilo”, rekao je Aber Babić, IQOS menadžer za Bosnu i Hercegovinu.

IQOS savjetnik prilikom isporuke uređaja poštuje sve definirane i propisane zdravstvene i sanitarne mjere, kako bi se korisici osjećali što sigurnije, dok im je komunikacija sa IQOS prodajnim savjetnikom moguća putem digitalnih platformi.

Svim zainteresovanim punoljetnim građanima i registriranim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničke podrške na broj 0800 21212, kao i posjeta sajtu ba.iqos.com

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe