5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Intervju Džanana Muse iz kućne izolacije

NBA liga bila je među prvim takmičenjima koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, ali situacija u Sjedinjenim Američkim Državama je lošija iz dana u dan i vrhunac pandemije se tek očekuje.

SAD nije uveo toliko stroge mjere kao što je to bio slučaj u većini evropskih zemalja. Zbog toga je pandemija koronavirusa tek sada postala prava opasnost za Amerikance i vrhunac zaraze očekuje se tek za dvije do tri sedmice.

Za mnoge je to čudno jer je NBA liga prekinuta još prije nekoliko sedmica baš kao i sportska dešavanja u Evropi. U NBA ligi su bila dvojica zaraženih košarkaša, a rukovodstvo lige je odmah reagovalo i prekinuli takmičenje, ali vrh države to i nije baš toliko ozbiljno shvatio tada.

Košarkaši NBA timova se već tri sedmice nalaze u kućnim izolacijama, te nema naznaka kada će se situacija smiriti, te da li će se sezona uopšte nastaviti.

U kućnoj izolaciji nalazi se i mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji nastupa za Brooklyn Netse. On je u izolaciji već nekoliko sedmica, te je testiran na koronavirus nakon što je nekoliko igrača ovog tima bilo pozitivno. No, na svu sreću nalaz Muse bio je negativan.

Povodom svih ovih dešavanja kontaktirali smo Musu koji je se javio iz New Yorka i za SportSport.ba odlučio je otkriti kakva je trenutno situacija, te kako se on snalazi u kućnoj izolaciji.

Musa je otkrio da vrijeme najviše “ubija” igrajući videoigrice, te da trenira nekoliko puta dnevno po programu kojeg je dobio od kluba. Što se hrane tiče nije morao “eksperimentisati” u kuhinji jer su se Netsi i za to pobrinuli.

Priznao je da mu porodica itekako nedostaje, no da su u kontaktu svaki dan. Otkrio nam je kako se snalazi u ulozi amidže, te da li se još neko odazvao kako bi pomogao bolnici u Bihaću tokom ovog teškog perioda. S jedinim bh. sportistom se zbližio zbog igranja FIFA 20, a pitali smo ga ko je bolji.

Odgovor Muse na to kako izgleda njegov dan u izolaciji, ali još i mnogo drugih stvari koje nam je otkrio možete saznati u videoprilogu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe