19.1 C
Bihać
Srijeda, 28 Septembra, 2022

Indijski soj se sve više širi u Velikoj Britaniji: Evo kako je reagirala Njemačka

Njemački zavod za javno zdravstvo proglasio je u petak Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku regijom varijante koronavirusa zbog sve većeg širenja indijskog soja, čime zahtijevaju od svih koji ulaze u Njemačku iz Ujedinjenog Kraljevstva da budu pod mjerom karantene dvije sedmice.

Slučajevi indijskog soja koronavirusa u zabrinjavajućem su porastu u Velikoj Britaniji.

“Želimo biti oprezni. U ovoj važnoj fazi kampanje cijepljenja, ulazak problematičnih mutacija mora biti izbjegnut koliko god je to moguće”, rekao je izvor iz njemačke Vlade.

Prema odredbi koja stupa na snagu u nedjelju u ponoć u karantenu moraju i ljudi koji su u potpunosti cijepljeni te oni koji su se oporavili od koronavirusa.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn rekao je ranije ovog mjeseca kako vjeruje da je treći val koronavirusa suzbijen, ali dužnosnici vlade i dalje su oprezni.

“Ako i dalje želimo snižavati broj zaraženih, moramo zaustaviti zarazne varijante virusa od ugrožavanja ovog pozitivnog trenda”, rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravstva.

Dodao je kako je ovaj korak težak za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali da je potreban u suzbijanju brzog širenja indijskog soja u Njemačkoj.

spot_img
spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se