Incident u Velikoj Kladuši: Državni službenik Sulejman Silić izvukao pištolj na Adu Pijacu pa dobio batine

Kako naš portal saznaje, danas je u popodnevnim satima došlo do incidenta u samom centru Velike Kladuše u kojem su učestvovali Adem Pajazetović zvani Ado Pijaca i državni službenik u Opštini i Fikretov bivši Šef urbanizma Sulejman Silić.

Kako neslužbeno saznajemo, do incidenta je došlo nakon verbalnog sukoba u kojem je Silić izvukao deblji kraj. Naime, prema izjavi svjedoka, Ado Pijaca je pljunuo Silića nakon čega je Silić izvadio pištolj i uperio ga u Adu. Brzom intervencijom, Ado je uspio uzeti pištolj od Silića, nakon čega ga je oborio na zemlju i istukao pred nekoliko građana koji su začuđeno posmatrali ovaj incident.

Ubrzo zatim, policija je stigla na lice mjesta te obojicu odvela u stanicu što možete vidjeti i na videu koji je objavio VKportal.

Još uvijek nemamo izvještaja Tužilaštva USK, kao ni policije MUP-a USK, ali smo sigurni da će i ovaj slučaj dobiti sudski epilog s obzirom da je Sulejman Silić u centru grada izvukao pištolj i tako ugrozio sigurnost građana Velike Kladuše koji su se u tom trenutku našli u neposrednoj blizini.

Ne znamo pravi razlog sukoba ove dvojice biznismena koji su svojevremeno podržavali rad Fikreta Abdića i bili njegovi sljedbenici, ali nakon današnjeg incidenta svima nam je jasno da su se čudne stvari u posljednje vrijeme počele dešavati u Velikoj Kladuši.

Možda je došlo vrijeme kada je narod u Velikoj Kladuši shvatio da Fikret Abdić ipak nije njihov spasioc, nego da je njegova uloga kao načelnika više bila pokušaj spašavanja porodice Abdić što će pokazati i izvještaji pravosudnih organa koji detaljno “češljaju” Opštinu i sva ostala Javna preduzeća kojim je upravljao ovaj osuđeni ratni zločinac.

Jedno je jasno, napuštaju ga najbliži saradnici i visoko rangirani članovi Laburističke stranke, dok mu se bivši, ali i sadašnji funkcioneri i simpatizeri sukobljavaju na sred ulice.

Da li je ovaj sukob početak kraja politike Fikreta Abdića, saznat ćemo nakon Lokalnih izbora 2020.

 

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe