5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Incident u karantinu: Neodgovorni studenti obili vrata i dernečili na hodniku

IZVORavaz.ba

Sinoć oko 22 sata Policijska stanica Istok PU Tuzla dobila je dojavu da je došlo do incidenta u karantinu u sklopu hotela “Tuzla”. Neodgovorni studenti obili su brave na vratima u sobama gdje su bili pojedinačno smješteni te su na hodniku dernečili, otključavši pri tome još nekoliko soba.

– Policijski službenici koji su sinoć bili na osiguranju hotela, čuli su u 22 sata buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karantinu. Nakon toga su obavijestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela, ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju – ističe Amra Kapidžić, portparol Uprave policije MUP-a TK.

U karantinu hotela “Tuzla”, podsjećanja radi, smješteni su studenti koji su radili u Njemačkoj te nekoliko osoba iz Francuske. Umjesto da budu smješteni u šatore na graničnim prijelazima, prema riječima Zorana Jovanovića, direktora Kantonalne uprave civilne zaštite, osiguran im je najbolji karantin u BiH.

– Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uvjete karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično djelo u skladu s članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH – ističe Jovanović.

Osobe koje su smještene u karantinu hotela “Tuzla”, negodovale su zbog smještaja, ali Jovanović ističe kako imaju tri obroka dnevno i da je bolje da budu u sobama nego pod šatorima. No, očito da je boravak u sobama nekima od njih dosadio te su se odlučili da prekrše mjere.

– Oni moraju biti odgovorni. Ukoliko bi jedan od njih izašao pozitivan na koronavirus, imali bi pravu katastrofu u TK – kaže Jovanović.

U TK je sinoć otkriven još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ukupno 82. od prvog slučaja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe