Imamo novi trik: Kako se na lagan način riješiti masnih naslaga sa električnog šporeta

IZVORnoob.ba

Čišćenje šporeta jedan je od najzamornijih kućanskih poslova. Upravo se zato sada proizvode šporeta s pirolizom, koje se same čiste. No, ako ste zapeli sa starijim modelom koji nije toliko pametan, ne preostaje vam drugo nego kleknuti i baciti se na ribanje.

Taj posao ipak ne mora biti toliko mučan i dugotrajan, barem sudeći prema objavi jedne žene, koja je je otkrila genijalan trik za lako čišćenje pećnice. Svoje je rezultate pokazala na Facebooku i oduševila velik broj ljudi, prenosi The Sun.

Tableta za mašinu za suđa i topla voda
Umjesto da provedete sate ribajući masne naslage koje se nakupe na staklu električog šporeta, uzmite tabletu za mašinu za suđe.

– Vidjela sam na YouTubeu video u kojemu jedna žena ovo radi. Koristila je tabletu za suđe i toplu vodu. Oduševljena sam kako djeluje!- napisala je korisnica Facebooka.

Uzmite bijeli dio tablete i umočite u toplu vodu, ali ne prevruću – kako se tableta ne bi posve otopila. Ne treba vam ni krpa, ni spužva – samom tabletom oribajte masne naslage. “Ovo me natjeralo da sutra očistim špore”, samo je jedan od pozitivnih komentara ispod objave.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe